Martie 2015 – Doi ani de cand mi-am schimbat viata

18 martie 2013…
…am retrait aceasta zi de nenumarate ori, pentru a identifica ce am facut diferit atunci, ce m-a determinat sa iau decizia care avea sa-mi schimbe cursul vietii pentru totdeauna.

Ziua incepuse de parca venea sfarsitul lumii. De altfel, asta era si contextul in care ma invarteam de multa vreme. Eram in plina derulare a conferintei de vanzari organizate de banca la Sibiu, dupa ce saptamani la rand am pregatit infrastructura, invitatii, programul si materialele pe care urma sa le prezentam. 130 de persoane din toata tara erau prezente in locatia aleasa de noi, reprezentand cei mai buni oameni din echipa de vanzari directe dar si conducerea bancii. Un eveniment anual, asteptat de multa lume, evident!

Ca la fiecare astfel de eveniment, exista o presiune exercitata pe faptul ca totul trebuie sa decurga fara cusur. Dar, ca orice organizator, treci peste o serie de provocari, atunci cand apar tot soiul de evenimente neprevazute. Stiam ca avem un invitat, pe numele sau, Andrei Rosu, care urma sa inchida conferinta cu povestea sa de succes, insa nu apucasem sa aflu mai multe detalii. Cu acestea in cap, ziua a inceput si continuat conform programului, printre emotiile celor mai performanti agenti, diplome si trofee. Inaintea discursului, eram atat de obosita si incarcata de toata energia acelei zile incat am cedat, asezandu-ma pe un scaun, golindu-mi mintea si asteptand sa vad ce urmeaza.

Pe durata filmului de prezentare si al discursului sau, Andrei Rosu emana energie, claritate, perspectiva, toate declansand in mine sentimente ciudate. Era ceva intre disconfort si necesitate de schimbare. Disconfort pentru toate lucrurile pe care nu le-am facut pana atunci, pentru toate clipele irosite pe nimicuri si dorinta ca viata mea sa se schimbe. Atunci, in acele momente, am luat decizia: incepand de azi, voi alerga!
Nu am spus nimanui asta, nu am bravat foarte mult pe tema. Dar, fara sa sa realizez, facusem ce era mai greu – luasem decizia de a actiona diferit. Habar nu aveam ce presupune alergarea, nici nu am insistat foarte mult sa aflu. Toate erau detalii pe care aveam sa le aflu mai tarziu.

In data de 19 martie seara am ajuns acasa in Bucuresti cu gandul ca a doua zi aveam sa fac prima alergare. Ma simteam extrem de responsabilizata si mi-am programat activitatile luand in calcul ca dimineata aveam sa alerg. Asadar, am inceput chiar intr-o luni, in data de 20 martie 2013. Mai tarziu, aveam sa aflu alte doua repere importante pentru aceasta zi:
ziua echinoctiului de primavara, un moment prielnic pentru a inchide socoteli si a incepe proiecte noi
ziua internationala a fericirii, declarata asa de catre Organizatia Natiunilor Unite si sarbatorita prima data chiar in anul respectiv.

Ce context minunat pentru a-ti schimba viata! Asta  o vad acum cand rememorez actiunile din acea perioada. Imi aduc aminte de ceea ce spunea Steve Jobs in celebrul discurs de la Stanford in 2005: “You can always connect the dots looking backwards” (Intotdeauna faci conexiuni uitandu-te in trecut). Mai departe, totul a venit natural, dupa prima alergare au urmat si altele, apoi primul concurs, apoi primul maraton si dupa aceea, intrebarea: ce alte resurse mai am in mine despre care nu stiu inca? Dupa asta, a aparut ca idee, s-a concretizat intr-un plan si a devenit realitate Antarctica…

Acum, la o distanta de doi ani de acel moment, viata mea a capatat un alt sens, alte experiente si noi perspective. Proiectul 777 este in plina desfasurare, cu alte continente bifate deja in alergare si altele care asteapta cuminti la rand. Am alaturi de mine colaboratori care rezoneaza cu acest proiect si considera ca merita sustinut si ii voi mentiona cu recunostinta:
BCR Banca pentru Locuinte (care doresc sa impulsioneze comunitatea pentru a fi schimbarea pe care o doresc in jur, dand ca exemplu angajatii proprii)
Nostress Triathlon (clubul din care fac parte si care administreaza toate concursurile la care eu particip)
Isostar (de fiecare data implicati in sustinerea miscarii si a sportului, sprijinind sportivii profesionisti si amatori printr-o nutritie si hidratare adecvata)
Sport Guru (pregatiti sa fie alaturi de cei care isi doresc performante)
Superfit (prin Serban Damian, specialist in nutritie sportiva)

In continuare, ma bazez pe colaborarea mea cu:
– Andrei Rosu, cel care a declansat o nebunie frumoasa in mine si care a fost alaturi de fiecare data cand i-am cerut sfatul,
– medicul sportiv Vasile Oseanu si sotia sa, care au grija sa plec de fiecare data pregatita la competitii, reparand in termen scurt si foarte scurt eventualele urme lasate de stres si oboseala.
– Ionut Olo, cel care ma primeste in sedintele de masaj Yumeiho pentru recuperari
– Dan Luca – coach personal care imi clarifica obiectivele de fiecare data cand tind sa se incurce, putandu-ma directiona catre o solutie la care nu m-as fi gandit
– Flabio Carmona – cel care va pune bazele viitoarei IronMan-iste si care se cruceste de fiecare data cand ii spun deadline-ul pentru fiecare noua nebunie

O nebunie extraordinara pana acum! Da’ stati sa vedeti ce urmeaza! 🙂

Acces curs 7 resurse pentru prosperitate

Marketing by