Multumesc 2018! Sunt gata pentru urmatorii 12 :)

Ultimele pregatiri inainte de “za big parti” si iata-ma retrasa pe canapeaua mea comoda, pentru a-mi scrie articolul obisnuit de final de an. Ce a insemnat 2018, cu bune si cu provocatoare?! Well, cred ca a fost unul dintre cei mai activi ani, de pana acum. Si nu ma refer doar la proiecte sportive, chestie care imi era in sange deja ci si la diversificarea proiectelor si in sfera profesionala. Inca o data, ecuatia reinventarii a dat roade, nu doar in categoria sport (de la sedentara la alergatoare si de la alergatoare la triatlonista). De data asta, mi-am provocat si in alta sfera, reusind sa ma transform dintr-o angajata care se imprumuta de la un salariu la altul, pana la unul dintre cei mai activi profesori de educatie financiara din domeniul meu. Am ajuns sa sprijin oamenii cu care ma intalnesc si in alta forma decat motivarea in sport, sa le dau perspective de viata pe care poate nu si le-au imaginat pana acum iar asta imi bubuie inima de fericire.

Dar, sa le luam pe rand.

Proiecte sportive. 2018 a incheiat seria celor 5 ani de implicare in sport la nivel de extrem, odata cu participarea mea la Maratonul de la Polul Nord si cel care mi-a adus titlul atat de asteptat – Grand Slam (alergari pe toate continentele plus Polul Nord). Am scris povestea lui aici, asadar, va invit sa revedeti picanteriile pregatirii lui. Linia de finish a fost ca o binecuvanatare si recunostinta pentru tot ce mi-a adus sportul in viata mea, de la oamenii cunscuti, locurile intalnite, lucrurile invatate si bucuriile traite. Faptul ca am inceput proiectele pe podium si am terminat tot pe podium, nu a fost decat o incununare simpatica a eforturilor mele, antrenorilor si sponsorilor mei care au crezut in niste idei atat de nebunesti astfel incat sa le sustina. Sportul a redevenit in acest moment instrument de sanatate, de parcticat in fiecare zi, de placere si intretinere. Relaxarea din acest punct de vedere m-a facut sa ma indrept mai mult catre sprijinul clubului care mi-a fost alaturi, SevenSport Club si impreuna avem multe planuri pe mai departe.

Mancare. Desi auzisem, cochetasem, aplicasem in perioade dieta keto, multumita si colegului de club, Mihai Vigariu,  de anul asta m-am axat in mod special catre asa ceva si asta va fi viitorul de acum inainte, cel putin pana cand studiile vor scoate la iveala o metoda mai buna. Deja, instrumentele tehnologice inventate in ultima perioada vin in sprijinul acestei diete si cred ca asta e doar inceputul. Deci, declaram razboi zaharului si luptam pe cat posibil pentru a nu ajunge sa ne pare rau ca am fi putut schimba ceva si n-am facut-o. este foarte interesanta povestea celor doi cercetatori de prin anii 1970, unul care milita contra zaharului (John Yudkin) iar celalalt contra grasimilor (Ancel Keys). Cine a castigat si ce efecte a avut la nivel mondial, check it on google.

Somnul. Foarte clar pana la inceputul toamnei, ora de culcare in jur de 22.00 si trezit dimineata pe la 05.30 – 06.00, fara alarma. A fost ritmul ultimilor ani, nimic dificil aici, doar de castigat. Toamna mi-a adus o crestere a activitatilor profesionale si asta a insemnat pentru mine depasirea timpului de somn obisnuit catre ora 23.30, lucru pe care urmeaza sa il reglam din nou in perioada urmatoare. Ca si la nutritie, si aici au aparut dispozitive excelente care iti masoara calitatea somnului, dispozitive care iti dau posibilitatea sa vezi cat esti de pregatit pentru antrenamente ori intalniri importante. Cred ca populatia pierde enorm pentru ca nu acorda suficient timp somnului si vorbesc de sanatatea corpului si afectiunile pe care lipsa somnului (ori a calitatii lui) duce la diverse afectiuni. Iar cateodata ne intrebam de la ce ni se intampla “x” sau “y”. N-am prea crede ca de la somn. Si totusi…

Educatie. Un popor needucat este un popor usor de manipulat iar asta imi pace sa previn. Astfel ca investitia in dezvoltarea personala a fost si in 2018 la cote maxime. 10% spune regula din educatie financiara ca trebuie alocat din fiecare venit astfel incat sa-ti asigure un viitor echilibrat. Doar ca la mine a depasit procentul ajungand la 20% lunar din venitul meu in 2018. Ce am bifat aici:
– dezvoltare cognitiva cu Adrian Nuta, curs la care am ajuns in al treilea an si care va continua cat timp va exista acest format si eu voi fi eligibila pentru el
– cursuri financiare si investitii, continuand seria inceputa in 2017: Adrian Asoltanie si Duo-ul Valentin Nedelcu & Dan Sulica
– design thinking cu cei de la IDC, un curs care te ajuta sa dezvolti produse si fluxuri noi pornind intotdeauna de la nevoile clientilor tai. Multumesc, Mihai & Raluca
– public speaking cu Teodora Metiu, o minunatie de fata care stie sa scoata la iveala vorbitorul din fiecare dintre noi
– coaching cu Mioara Soldan de la Scoala Pleiade, unde am avut atatea “aha”-uri de m-am speriat. Este in derulare si echipa de aici este mega super interesanta. Si, mai ales, o sa iasa si de aici niste lucruri misto in continuare.
– dezvoltarea proiectului #ocartepesaptamana, in care mi-am impus minim 50 de carti citite in 2018 si sunt super hepi ca mi-a iesit. Domeniile de interes au fost aceleasi cu cele de anul trecut, cu un plus in zona de relatii si spiritualitate.

Bani. Cred ca a fost capitolul vedeta anul acesta. Inceput timid acum doi ani si investit foarte mult in el anul trecut, in 2018 acesta a explodat pur si simplu. Mai ales in a doua parte a anului, atunci cand am concentrat energia din sport catre zona profesionala. Profesor de educatie financiara fiind, anul a inceput cu o colaborare cu cei de la BiziLiveTV, acolo unde am reusit sa realizez 10 editii de Educatie Financiara. Apoi, am castigat pentru a doua oara consecutiv, titlul de cel mai bun profesor de educatie financiara din BCR in zona mea, in campania din toamna a grupului, reusind sa ajung in unele dintre cele mai mari firme din Bucuresti: Vodafone, Samsung, Huawei, Philips Romania, Grupul EOS KSI, fiind doar cateva dintre ele. Nu in ultimul rand, aparitiile publice au crescut foarte mult anul acesta, sprijinind companiile sa-si motiveze angajatii prin prisma experientelor mele. Per total, pasiunile mele mi-au diversificat veniturile iar asta m-a ajutat sa diversific si portofoliul cu instrumente la care nu m-as fi gandit inainte. Celebra OUG data inainte de Craciun a prabusit, evident, cresterile inregistrate pe actiuni, norocul a venit din instrumentele cu venit fix, care au mai echilibrat putin pierderea. Lectiiile raman si sunt convinsa ca anii urmatori vor aduce rezultatele eforturilor din ultimul timp. Si abia le astept!

Relatii. Dupa atata educatie in domeniu, era firesc ca si aici sa culeg ceva roade. Mi-am imbunatatit relatiile cu cei din familie (nu erau rele insa nu erau la fel de constiente), am fost mai atenta la nevoile lor, astfel incat sa ne apropiem foarte tare. Mi-am lucrat masculinul din mine in asa fel incat sa-l mai potolesc si sa las blandetea si partea mai sensibila la suprafata, cum e firesc unei domnisoare cu atatea obiective de realizat. Chiar si la birou, am avut unele surprize, sa mi se spuna ca parca nu mai sunt asa de “salbatica”. Tot legat de oameni, mi-am schimbat abordarea in ceea ce-i priveste pe clientii grupului, cei cu care vin in contact si pe care am facut tot posibilul sa-i sprijin cu cel mai mare profesionalism de care am dat dovada. Pentru ca am incredere ca o banca a viitorului este cea care pune accent pe partea umana mai mult in retentia clientilor proprii. Si ma bucur ca am ocazia asta in companie. Am continuat atentia si in zona relatii cu mediul inconjurator, fiind atenta la ce cumpar, la energia folosita si la consum. Ce-i drept, aici m-au ajutat si lectiile de educatie financiara. Desi cu rezultate minine, am fost si anul acesta atenta la relatia cu a noastra comunitate, implicarea civica, in participarea la proteste, observator la referendum si toate atentionarile de care am fost in stare in diferite mesaje pe facebook. Aici nu pot spune ca am inregistrat progrese, dimpotriva, insa, am facut partea mea din ecuatie.

Proiecte. Obisnuita cu termenul de 5 ani de zile, si anul trecut am continuat sa lucrez la ele temeinic. Raman mai departe adepta faptului ca daca nu ai un obiectiv pentru care sa te trezesti dimineata, indiferent care ar fi el, viata este una monotona, fara o traiectorie anume. De aceea, identitatea mea este una care poarta initialele numelui meu: IA – Inspiratie + Angajament. Vad ceva, o imagine in care ma regasesc, care imi place dpv rational si la care inima confirma, si asta e tot ce-mi trebuie sa ma pun la treaba sa o indeplinesc. Anul asta a luat sfarsit un capitol dar a luat nastere altul in timp ce altele se deruleaza linistite mai departe. Pasunile m-au adus, cum spuneam in zona publica si mai mult decat anii precedenti: Cu trei aparitii la PRO TV, cu doua Speech-uri TEDx, un record mondial impreuna cu echipa BCR pentru cea mai mare ora de educatie financiara, cu 10 editii de educatie financiara si peste 2100 oameni participanti in seminariile mele de educatie financiara si cu invitatii in companii pentru speechuri, toate au construit o temelie zdravana pentru ceea ce urmeaza.

Proiectele mele vin din pasiunile mele, din zonele mele de interes si asta imi permite sa ma pot ocupa de ele la maximum, fara sa simt ca vreo zona imi consuma energie de inutila. Iar asta se vede atat in rezultatele obtinute cat si in satisfactia mea personala. Iar ele imi dau energie, imi incarca bateriile de fiecare data cand trag linie.

Acesta a fost 2018 pentru mine. Ii multumesc pentru tot ce mi-a luat, pentru ce a pastrat dar si pentru ce a adus nou in viata mea. Acum, ca am asternut aceste randuri, pot inchide energia anului, cu inima eliberata de tot ce-a fost pentru a face loc celor ce vor veni. Iar pentru asta am pregatit cele mai bune haine, cei mai buni prieteni si o petrecere care ma asteapta.

La multi ani, tuturor! Adriana si a ei indentitate 🙂

Acces curs 7 resurse pentru prosperitate

Marketing by