Resurse interioare care te vor face mai bogat

Sunt adepta principiului ca toti venim pe aceasta lume cu daruri menite sa ne aduca prosperitate. Cum suntem diferiti, darurile sunt variate, in cantitati variate, iar cunoasterea si utilizarea lor depinde de cei trei modulatori care ne influenteaza viata:

👉1. Genele (aprox 30-40%), aici intrand atat mostenirile fizice (inaltime, culoare ochi, culoare piele etc) cat si mostenirile spirituale (transgenerationale, conform epigeneticii)

👉2. Educatia parintilor sau figurilor parentale (cei care ne-au crescut pana la 12-14 ani, indiferent de cine ne-a nascut)

👉3. Contextul mai larg de educatie (scoala, prieteni, colegi, angajatori)De multe ori spunem despre oamenii bogati ca au avut TALENT, referindu-se, poate, la acele mosteniri genetice fizice. Doar ca NICIODATA talentul nu a fost suficient pentru a deveni prosper. Doar combinatia talent + munca de a slefui talentul vor aduce rezultate extraordinare.Iata o analogie din lumea sportului despre cum percep eu prezenta acestei resurse interioare:

🎗Ai talent dar nu muncesti = castigi un concurs in scoala ta🏅Nu ai talent dar muncesti = esti cel mai bun in tara ta🏆Ai talent si muncesti = mergi la olimpiada, fiind cel mai bun din lume

Daca luam fiecare exemplu de persoana prospera, cu siguranta vom gasi una sau mai multe resurse care au fost puse la treaba astfel incat rezultatele sa fie excelente. Fie ca vorbim de ureche muzicala, de a canta la un instrument muzical, fie aplecare catre gatit, fie aplecare catre vanzari, pictura, psihologie etc, absolut fiecare dintre noi avem aceste resurse. Si e de datoria noastra sa le scoatem la iveala.

Bineinteles, toate aceste resurse vin la pachet cu o responsabilitate pe masura, astfel ca, degeaba avem aceste daruri/resurse interioare, daca nu facem nimic cu ele. Mai mult chiar, le putem pierde, fara posibilitatea de a le mai recupera vreodata. Si uite asa, in loc sa crestem, sa ne dezvoltam la adevarata noastra magnitudine, cadem prada blazarii, mediocritatii, justificarilor de genul: “suntem prea mici sa rezolvam ceva”.

Asadar, daca ar fi sa reduc textul la anumite actiuni de facut, as rezuma astfel:

– identifica care sunt aceste resurse interioare

– evalueaza pe o scara de la 1 la 5, resursa/resursele tale

– identifica persoane prospere care au aceste calitati ale tale

– fa-ti un top 3 cu acele activitati in care ai putea sa-ti folosesti resursele si sa-ti aduca prosperitate

Si daca ai nevoie de un ghid pe acest drum, contacteaza-ma astfel incat sa creionam o calatorie impreuna prin coaching.

Sa ne fie cu Prosperitate360!

AI

Acces curs 7 resurse pentru prosperitate

Marketing by